{ "title": "Omuz ve Kol Ağrısı", "image": "https://www.kol.gen.tr/images/omuz-ve-kol-agrisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:43:07", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "
Omuz ve kol ağrısı, öncelikle hafife almamamız gerekir. Çünkü vücudumuz öğle bir kas kemik sisteminden oluşmaktadır ki, her ağrının bir oluş sebebi ve başlangıç noktası vardır. Vücudumuzdaki kemikler dinamik bir yapıya sahip olduğu için en ufak bir bozukluk, omuz ve eklemlerimize fazla yük binmesine sebep olur. Bu da omuz ve kollardaki ağrının zamanla artmasına neden olur. Omuz ve ağrısı 20-25 yaş aralığın da veya altında görülüyorsa aşırı kullanım sonucu meydana gelmiş olabilir. Çünkü bu kaslar da veya kollar da zayıflık yapmaz.

Eğer kas ve kollardaki bu ağrılar daha ileri yaşlarda görülüyorsa örneğin, 30-40 yaşlarında ise ağrının şiddeti artar ve hatta günlük yaşam kalitesini de etkiler. Omuz ve kol hareketleri kısıtlanır, hatta kemik problemleri ortaya çıkarabilir. Kas yırtıkları, kollarda güç kaybı, kireçlenmeler gibi. Ayrıca omuzlardaki kanlanmalar da ağrıya sebep olur. Omuz ve kollardaki bu ağrılar başka hastalıkların habercisi olabilir. Örneğin kalp damar hastalığının, karaciğer hastalığının, dalak hastalığının veya romatizma hastalıklarının belirtisi olabilir. Bu nedenle omuz ve kol ağrılarını ciddiye almakta fayda vardır. Omuz ve kol ağrılarındaki tutulmaları ikiye ayırabiliriz, birincisi çarpma, zorlama, kaza gibi sonuçlardan oluşan ağrılar, ikincisi ise travmaya bağlı ağrılardır.

Omuz ağrısının sebepleri nelerdir?
Kol ağrısının sebepleri nelerdir?
Kol ağrısı da sık görülen bir şikâyettir. Genellikle düşme, çarpma, incinme gibi nedenlerden ortaya çıkıyor gibi görünse de bu ağrının altında başka bir neden yatıyor olabilir. Bu gibi durumlarda ağrıyan bölgeye buz koyarak ağrıyı hafifletebiliriz. Ancak bu geçici bir yöntemdir. Eğer ağrıda artış ve şişlik varsa derhal bir doktora başvurmalıyız. Çünkü bu ağrının sebebi kolumuzdaki kırık olabilir, omuz ve kol ağrılarına uygulanacak tedavi de ağrının sebebi ve teşhisi konulduktan sonra belirlenmektedir. Örneğin ağrı bir egzersiz veya spor sonucu meydana gelmiş ise soğuk veya sıcak kompleksi uygulanmalı ve ağrıyan bölgeye esnetme egzersizleri yapılmalıdır. Eğer ağrılar yaralanma sonucu oluşmuş ise fizik tedavileri, cerrahi müdahaleler veya kortizon iğneleriyle tedavi yoluna gidilebilir.
" } ] }