{ "title": "Kol Egzersizleri", "image": "https://www.kol.gen.tr/images/kol-egzersizleri.jpg", "date": "20.01.2024 12:53:35", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kol egzersizi, yapılacak hareketler sayesinde kolda bulunan sarkma veya yağlanmaların giderilmesi için uygulanabilir. Hareketsiz bir yaşam sürülmesi sonucunda kol kaslarında yeterli çalışma bulunmadığından dolayı cildin görünüşünde problemler oluşur. Bunların başında sarkmalara gelirken, kol etrafında bulunan kasların hareket ettirilmesinde bu sarkmalarda gerilme sağlanır. Kol egzersizleri yaparak bu sarkmalardan kurtulabilmek mümkündür. Şimdi yapılacak kol egzersizleri ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşalım. Egzersiz esnasında kas oluşmasını engellemek için egzersiz esnasında kaldırılan ağırlığın azaltılması önemlidir. Şimdi egzersizlerden bahsedelim.

Ön kol egzersizi

Bu hareket sayesinde kolun ön kısımlarının gerginleşmesi sağlanırken, bu bölgede bulunan sarkmaların veya yağların giderilmesi sağlanır. Hareketi yapılırken dambıl veya su dolu şişe kullanılabilir. Eldeki imkânlarla su dolu şişe ile bu hareketin yapılması mümkündür. Bu hareketi yapmak için öncelikle bacakların omuz hizasında açılması ve kolların dışarıya bakacak şekilde pozisyon alınması gerekir. Daha sonrasında şişe ele alınır. Şişenin yukarıya kaldırması esnasında kollar bükülerek ağırlığının kaldırılması çalışılır. Vücut pozisyonu bozulmadan ağırlık kaldırırken nefes verilir ve indirilirken tekrar nefes alınması sağlanır. Bu hareketine günde 15 defa tekrar ederek gün içerisinde üç kez tekrar edilebilir. Bu hareketi uygulama esnasında kaldırıp indirme sırasında 30 saniye beklenmesi, sonra hareketinin tekrarı yapılması tavsiye edilir.

Arka kol egzersizi

Bu egzersizi vücut ağırlığı kullanılarak uygulanması halinde kol bölümünde sıkışmalar sağlanır. Aynı zamanda bu hareketin yapılması ile göğüs kaslarında hareketlenme olduğu için bu bölgede ve sıkılaşma meydana gelir. Böylelikle göğüs bölgesinde toparlanma oluşur. Bu hareketi yapmak için sehpa, koltuk veya sandalye gibi evdeki eşyalar kullanılarak, bu hareket uygulanabilir. Hareket esnasında kollar kanepe gibi yere tutunarak vücut kanepe ters olacak şekilde pozisyon alınır. Bacak bölümünden yardım almadan kolları kullanarak vücudun aşağı doğru indirilip kaldırılması ile bu hareket uygulanır. Bu egzersizin yapılması esnasında yavaş hareket edilmesi önemlidir. Vücut yukarı doğru kaldırırken nefes alınarak, aşağı doğru indirildiği esnada nefes verilmesi gerekir. Vücudun kaldırma gücüne bağlı olarak kolların kendini aşağı yukarı doğru kaldırılması önemlidir. Bu hareketi gün içerisinde 10 defa uygulayarak, gün içerisinde üç defa tekrar edilmesi önemlidir. Bu hareket sayesinde hem göğüs bölgesinde hem de kol bölgesinde sıkışmalar oluşur.

Arka kol gerginleştirme egzersizi

Hareket esnasında su şişesi gibi aparatlar kullanarak egzersiz yapılması sağlanır. Bu egzersizde kolları arkaya doğru hareket ettirilmesi işlem yapılır. Bu esnada zorlanmalar yaşanabilir. Egzersiz yapmak için şu şişesine elinize alarak ağırlığı enseden altıya doğru kolları geriye iterek uygulayabilirsiniz. Egzersiz esnasında nefes alıp vererek ağırlığın kaldırılması önemlidir. Kol bölgesinin ense bölümünden aşağıya gelmemesi önemlidir. Bu hareketin hafif hafif ense hizasına doğru indirip tekrar kaldırılarak uygulanması önemlidir. Günde 3 defa, 10 kez tekrarlayarak arka kol sıkıştırma egzersizi yapılması tavsiye edilir. Böylelikle kol bölgesinde bulunan sıkılaşma ve sarkmaların giderilmesi engellenmiş olur.
" } ] }