{ "title": "Kol Çıkması", "image": "https://www.kol.gen.tr/images/kol-cikigi.jpg", "date": "19.01.2024 14:13:44", "author": "Kadem Atay", "article": [ { "article": "Kol çıkması, kol çıkmasına diğer bir değişle omuz çıkması da denebilir. Bildiğimiz gibi kollarımız günlük yaşamda en çok kullandığımız organlarından biridir. Kol çıkıkları hemen hemen her yaş grubunda görülebilecek vukuatlardır. Omuz çıkıkları genelde yaşlı vatandaşlarda görülmektedir.

Tedavi yolları, bu tip kol çıkıkları genelde tıbbi anesteziyle birlikte yerine oturtma yöntemiyle gerçekleşir ve bu olay bir daha oluşmaz. Tekrarlayan omuz çıkıkları genelde genç ve aktif kişilerde görülür. Gençler ve aktif sporcular bu durumları genelde kendileri halledebildiği halde bazen hastaneye de başvurmak gerekebilir. Ama yine de her ihtimale karşın hastaneye başvurmakta fayda olacaktır. Omuzun çıkabilmesine neden olan temel neden omuz bölgesindeki kasların gevşek olmasıdır. Ama bunun tek nedeni bu değildir bazen bu durum insanların kendi ihmalleriyle de oluşabilir.

Tekrarlayan çıkıklar, bu tip omuz çıkıkları aşırı tekrar ettiği zaman cerrahi müdahale şart olmalıdır. Çünkü omuz çıkıkları aşırı artarsa bu bölgede kireçlenme ihtimali artabilmektedir. Tekrarlayan omuz çıkıklarında tıbbi tedavi biraz daha ileri boyut alabilmektedir. Bu cerrahi tedaviler genelde bu bölgede oluşan yırtıkları tedavi etmek suretiyle olur. Hepimizin bildiği gibi eklem bölgelerimiz vücudumuzdaki en hassas bölgelerdendir. O yüzden bu bölgelere nasıl yüzümüze sırtımıza kafamıza bir zarar gelmemesi için dikkat ediyorsak eklem bölgelerine de sırf tedavisi kolay olduğu dikkat etmemezlik etmemeliyiz.

Omuz sağlığı, bu tip vakalarla karşılaşmamak için alabileceğimiz önlemlere de biraz değinmek gerekirse öncelikle söyleyeceğimiz şey ağır şeyler taşımak olacaktır. Çünkü ağır maddeler omzumuzda bulunan kasların gevşeyerek burada çıkık oma olasılığının daha da artmasına sebep olacaktır. Bunun haricinde perde takarken ve yüksek camları silerken de ayrı bir dikkat göstermeli bu tip temizliklerde fazla abartıya kaçmamalıyız. Diğer önlemler, eller yastık altında uyunmamalı, bu kısımlardaki ağrılar dikkate alınmalı, çanta taşırken 15 dakikada bir omuz değiştirilmeli ve son olarak da sağlıksız besinlerden uzak durmalıyız.

Omuz ağrıları, son olarak da omuz ağrılarına değinmek istersek. Omuz ağrılarının sebebi omuzlara uygulanan aşırı baskıdır. Her omuz ağrısı tehlikeli olmadığı için omuz ağrılarıyla başınız dertteyse eğer ağır eşya taşımamalı belimize ağır yük yüklememeli eğer aşırı yük de yüklersek de yükün bulunduğu omzu belli aralıklarla değişmeli buralardaki basınçları en aza indirmeliyiz. Omuzlarımızın sağlığına dikkat etmeli ve ağır yükleri tek başımıza taşımamalıyız. Herkesin omuz sağlığına dikkat etmesi gerekir eğer sizde söylediklerimizi uygularsanız omuzlarınızla ilgili sorunları en aza indireceksiniz.

" } ] }